Skip to main content

World cup 2010

Profile picture for user
Submitted by Eleuthère on
Forums

L'équipe nationale sera dans le groupe B, avec 3 autres équipes:
[b]L'Argentine[/b] de Leo Messi, Gabi Heinze visant la victoire finale de mauvaise mémoire
[b]Le Nigéria[/b] de Obi Mikel, Kanu visant une demi-finale
[b]La Corée du Sud[/b] de Park Chu Young et Ji-Sung Park

Les matchs seront:
- Grèce vs. Corée du sud samedi 12 juin à 16h00 à Port-Elizabeth (dans 2 semaines et demi)
- Grèce vs. Nigéria le jeudi 17 juin à 16h00 à Bloemfontein
- Grèce vs. Argentine le mardi 22 juin à 20h30 à Polokwane

Liste probable incomplète:
Michalis Sifakis -Alexandros Tzorvas

Sotiris Kyrgiakos-Avraam Papadopoulos-Loukas Vyntra-Giourkas Seitaridis-Vangelis Moras

Nikos Spiropoulos-Giorgos Karagounis-Christos Patsatzoglou-Alexandros Tziolis-Costas Katsouranis

Fanis Gekas-Pantelis Kapetanos-Dimitris Salpigidis-Georgios Samaras-Angelos Charisteas

0
0
No votes have been submitted yet.
Profile picture for user
Ioannis de B

Voici mon équipe type : (:P)

[b][center]Tzorvas[/center]
[center]Kyrgiakos-Papadopoulos- Seitaridis- Vyntra[/center]
[center]Patsatzoglou- Karagounis[/center]
[center]Charisteas[/center]
[center]Gekas-Salpigidis[/center][/b]

KAI PAME (OPA) :)

0
0
No votes have been submitted yet.
Thu, 05/27/2010 - 09:13 Permalink
Profile picture for user
Eleuthère

In reply to by Ioannis de B

Voilà quelques stats:
Equipes représentées:
Grece: 9
Aris 1
PAO 7
Olympiakos: 1

Chypre:
Omonia 1

Etranger:
Roumanie:
Steaua 1

Ecosse:
Celtic 1

Allemagne: 2
Bayer 1
Eintracht 1

Angleterre
Liverpool: 1

Italie: 2
Bologne 1
sienne: 1

0
0
No votes have been submitted yet.
Thu, 05/27/2010 - 11:23 Permalink
Profile picture for user
Eleuthère

In reply to by Ioannis de B

La liste des 23 joueurs grecs

Gardiens de but: Michalis Sifakis (Aris Salonique), Alexandros Tzorvas (Panathinaikos), Kostas Chalkias (PAOK Salonique).

Défenseurs: Giorgos Seitaridis (Panathinaikos), Loukas Vintra (Panathinaikos), Evangelos Moras (Bologne), Socrates Papastathopoulos (Genoa), Sotiris Kyrgiakos (Liverpool), Avraam Papadopoulos (Olympiakos), Vasilis Torosidis (Olympiakos), Nikos Spiropoulos (Panathinaikos), Stelios Malezas (PAOK Salonique).

Milieux de terrain: Kostas Katsouranis (Panathinaikos), Alexandros Tziolis (Sienne), Giorgos Karagounis (Panathinaikos), Sotiris Ninis (Panathinaikos), Christos Patsatzoglou (Omonia), Sakis Prittas (Aris Salonique).

Attaquants: Angelos Charisteas (Nuremberg), Dimitris Salpigidis (Panathinaikos), Pantelis Kapetanos (Steaua Bucarest), Theofanis Gekas (Hertha Berlin), Giorgos Samaras (Celtic).

Ioannis, il n'y a que 10 dans ton 11 majeur :-) le 4-2-3, nouvelle tactique ? lol

Je refais la liste par club
[b]Ethniki alfa[/b]:: 14: 60.9%
Panathinaïkos: 8 : 34.8%
Olympiakos: 2 : 8.7%
Aris: 2 : 8.7%
PAOK 2 : 8.7%

[b]Serie A[/b] : 3 : 13%
Bologne: 1
Sienne 1:
Genoa : 1

[b]Allemagne[/b]: 2 : 8.6%
Herta: 1
Nuremberg: 1

[b]Premiership[/b]: 1 : 4.3%
Liverpool: 1: 4.3%

[b]Roumanie[/b]: 1 : 4.3%
Steaua : 1

[b]Kypros[/b]: 1 : 4.3%
Omonia: 1 : 4.3%

Mon 11 serait

Tzorvas - Seitaridis- Kyrgiakos, Vyntra, Papadopoulos, Moras- Ninis, Tziolis, Katsouranis- Gekas, Samaras

Je ne comprends pas le non selection de Limberopoulos

0
0
No votes have been submitted yet.
Wed, 06/02/2010 - 11:04 Permalink
Profile picture for user
sarvanic

In reply to by Eleuthère

bonjour,moi bien .Tu ne peux pas sélectionner tout le monde(:P):)-D hopa hopa hopa et puis il n'a pas souvent été déterminant avec l'équipe nationale contrairement à un kouragounis .Quel exemple pour l'équipe !!!!ta leme

0
0
No votes have been submitted yet.
Wed, 06/02/2010 - 11:44 Permalink
Profile picture for user
Eleuthère

In reply to by sarvanic

Grèce-Sénégal 0-2 (Niang, N'Daw)
Grèce-Corée du Nord 2-2 (Katsouranis, Xaristeas- Jong, Jong)
Grèce-Paraguay 0-2 (Vera, Barrios)

[quote=sports.fr]
Le sélectionneur allemand de la sélection grecque, Otto Rehhagel, s'est montré amer après la défaite 2-0 de son équipe ce mercredi face au Paraguay, en match de préparation à la coupe du monde. L'ex-entraîneur du Werder Brême, vainqueur de l'Euro 2004 avec la Grèce, n'a pas apprécié l'entame de son équipe: "On a dormi a t-il analysé après le match à la télévision grecque. On a pris deux buts d'entrée, c'était difficile de revenir ensuite dans la partie". Le journal sportif athénien O Tos avoue craindre, dans son édition de jeudi, un parcours similaire à 1994, lors de la première participation du pays à la coupe du monde. La Grèce avait enchainé trois défaites, face à l'Argentine et la Bulgarie sur le score de 4-0 et contre le Nigéria, 2-0. La Grèce retrouvera d'ailleurs, dans le groupe B, les sélections argentine et nigériane.
[/quote]

[quote=in.gr]
Δέκα μέρες πριν τον πρώτο επίσημο αγώνα για το Μουντιάλ απέναντι στη Νότια Κορέα, η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε από την Παραγουάη με 2-0 στο δεύτερο και τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας επί ελβετικού εδάφους. Η «γαλανόλευκη», όπως και στο πρώτο φιλικό τεστ με την Βόρεια Κορέα έδειξε ότι είναι ανέτοιμη για το Παγκόσμιο Κύπελλο και προβλημάτισε κυρίως με την αμυντική συνοχή της. Ωστόσο, έδειξε και αρκετές επιθετικές αρετές που δυστυχώς δεν καρποφόρησαν.

Με 4-2-1-3 παρέταξε την Εθνική μας ομάδα ο Οτο Ρεχάγκελ. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Τζόρβας, με τετράδα στην άμυνα τους Σεϊταρίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Κυργιάκο και Τοροσίδη από δεξιά προς τα αριστερά. Στην μεσαία γραμμή με τους Τζιόλη, Κατσουράνη αμυντικά χαφ και τον Νίνη σε θέση οργανωτή. Ενώ την επιθετική τριπλέτα αποτέλεσαν οι Σαμαράς (αριστερά), Καπετάνος (κορυφή) και Σαλπιγγίδης (δεξιά).

Η Παραγουάη ξεκίνησε... φουριόζα και έκλεισε στα καρέ της την ελληνική ομάδα, έχοντας στο πρώτο δεκάλεπτο τρεις φάσεις. Η τρίτη ήταν και... φαρμακερή. Στο 7' ο Τζόρβας έσωσε με τα πόδια το σουτ του Μπάριος, στο 8' κεφαλιά του Σάντα Κρουζ έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Σεϊταρίδης, όμως στο 9' ο Βέρα βρήκε δίχτυα στην επαναφορά, μετά από σουτ του Σάντα Κρουζ στο δοκάρι, κάνοντας το 0-1.

Η «γαλανόλευκη» δεν μπόρεσε να βρει σύντομα τα πατήματά της μέσα στο γήπεδο και η αλήθεια είναι ότι ώρες πελαγοδρομούσε και ιδιαίτερα από την δεξιά πλευρά, ενώ τα κενά στην άμυνα ήταν εμφανέστατα. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 0-2 στο 25ο λεπτό. Ο Κρουζ έπιασε την κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Ριβέρος, ο Τζόρβας απέκρουσε προσωρινά, όμως στη συνέχεια ο Μπάριος αμαρκάριστος με σουτ έγραψε το 0-2 για την Παραγουάη.

Μετά το μισάωρο άρχισε να κινείται η Εθνική και αφού πέτυχε ένα γκολ με τον Σαλπιγγίδη στο 31' που ακυρώθηκε ορθά σαν οφσάιντ, έχασε κάποιες ευκαιρίες, όπως στο 34' με τον Νίνη που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Βιγιάρ και το καλό σουτ του Τζιόλη στο 38' που έφυγε μόλις άουτ.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Οτο Ρεχάγκελ προχώρησε σε τρεις αλλαγές με τους Καραγκούνη αντί Νίνη, Χαριστέα αντί Σαλπιγγίδη και Βύντρα αντί Κυργιάκου, με τον αμυντικό του Παναθηναϊκού να δοκιμάζεται σε θέση στόπερ. Στο 49' ο Τοροσίδης μετά από ατομική ενέργεια έφτασε κοντά σε ένα γκολ, όμως το σουτ που επιχείρησε απόκρουσε ο γκολκίπερ της Παραγουάης.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Κατσουράνης ζήτησε αλλαγή λόγω ενός χτυπήματος στο γόνατο και έτσι στη θέση του πέρασε ο Πατσατζόγλου. Γενικότερα στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική παρουσιάστηκε καλύτερη, με το δίδυμο Βύντρα-Αβραάμ να δένει κάπως τα μετόπισθεν, όμως εδώ που τα λέμε με τις πολλές αλλαγές που έγιναν έπεσε και ο ρυθμός στο δεύτερο 45λεπτο. Στο τελευταίο τέταρτο ο Ρεχάγκελ δοκίμασε και τον Σπυρόπουλο σε θέση αριστερού χαφ.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Κυργιάκος (46' Βύντρα), Τζιόλης, Κατσουράνης (58' Πατσατζόγλου), Νίνης (46' Καραγκούνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (46' Χαριστέας), Καπετάνος (75' Σπυρόπουλος).

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Βερόν (74' Σαντάνα), Μορέλ (65' Κανίσα), Μπονέτ (60' Εντγκαρ Μπαρέτο), Σάντα Κρουζ, Βέρα (60' Αλκαζάρ), Ντα Σίλβα, Βίκτορ Κάσερες, Ριβέρος (76' Ορτιγόσα), Τόρες, Μπάριος (60' Μπενίτες).

Το φιλμ του αγώνα

9' Εκτέλεση κόρνερ για την Παραγουάη, κεφαλιά του Σάντα Κρουζ, η μπάλα απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή της εστίας του Τζόρβα.

9' ΓΚΟΛ 0-1: Η Παραγουάη στην κόντρα, ο Σάντα Κρους έκανε το πλασέ, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Τζόρβα, αλλά στην επαναφορά ο Βέρα την έστειλε στα δίχτυα.

25' ΓΚΟΛ 0-2: Σέντρα από αριστερά, ο Σάντα Κρουζ πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, ο Τζόρβας έδιωξε προσωρινά, αλλά στην επιστροφή ο επερχόμενος Μπάριος με πλασέ πέτυχε το 0-2.

32' Ο Σεϊταρίδης έβγαλε ωραία μπροστινή πάσα στον Νίνη από δεξιά, αυτός έβγαλε τη σέντρα, ο Σαλπιγγίδης πετάχτηκε και με πλασέ πέτυχε το γκολ, αλλά ο βοηθός το ακύρωσε, καθώς ο Έλληνας επιθετικός βρισκόταν ελάχιστα πιο μπροστά από τον αμυντικό.

34' Φάση καρμπόν με την προηγούμενη, όταν ο Σεϊταρίδης έβγαλε πολύ ωραία κάθετη πάσα για τον Νίνη σε θέση μέσα δεξιά, αυτός έκανε το πλασέ, αλλά ο Βιγιάρ απέκρουσε.

39' Η Ελλάδα γύρισε ωραία τη μπάλα έξω από την πέριοχή της Παραγουάης, ο Τζιόλης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά στο σουτ που έκανε η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βιγιάρ.

41' Νέα καλή στιγμή για την Εθνική, όταν ο Νίνης έβγαλε μπροστά την ομάδα, έβγαλε δεξιά στον Σαμαρά, αυτός έκανε το μακρινό σουτ, ο Βιγιάρ έδιωξε δυσκολα σε κόρνερ.

42' Εκτέλεση του κόρνερ από δεξιά, ο Σαμαράς ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Παραγουανών.
[/quote]

0
0
No votes have been submitted yet.
Thu, 06/03/2010 - 12:13 Permalink
Profile picture for user
adonis

In reply to by sarvanic

sarvanic écrivait:
-------------------------------------------------------
> bsr Adonis,il doit encore faire ses preuves en
> europe:)-D
slt ;) c'est vrai qu'il n'a pas été epargné par les blessures, en esperant qu'il se fasse remarqué au mondial

0
0
No votes have been submitted yet.
Fri, 06/04/2010 - 10:11 Permalink